آشنایی با فرآیند های پلیمری – جلسه سوم: آبکاری پلاستیک ها

آبکاری پلاستیک ها صنعتی نو محسوب می گردد. از روشهایی که امروز برای آبکاری قطعات پلاستیکی استفاده می شود می توان به دو روش الکترولیتی و الکترولس اشاره کرد.


مقدمه

آبکاری قطعات پلاستیکی صنعتی نو محسوب می گردد چراکه اولین قطعات پلاستیکی آبکاری شده با جریان برق(Electroplating) در سال ۱۹۶۳ وارد بازار شدند . سبکی پلاستیکها در مقابل فلزات، روش تولید ساده و امکان قالب گیری سریعتر و راحت تر آنها ، عدم نیاز به پرداخت کاری بعد از قالب گیری،استحکام فیزیکی قابل قبول و مناسب و مقاوم بودن آن ها در برابر فرسودگی و قیمت تمام شده پایین تر در مقایسه با مشابه فلزی باعث شده است که این صنعت به سرعت رشد و توسعه یابد.
به طوری که امروزه علاوه بر ABS که اولین و تنها پلیمری بو د که تا سال ها قابل آبکاری بودبا استفاده از حلالهای ویژه، بسیاری دیگر از پلاستیکها قابل آبکاری می باشند و استفاده از قطعات پلاستیکی آبکاری شده در صنایع مختلف از جمله لوازم خانگی(یخچال، تلویزیون، رادیو، ضبط و پنکه) ، اسباب بازی، موتور سیکلت و دوچرخه ، دکمه و زیور آلات روز به روز کاربرد بیشتری می یابد.
از روش هایی که امروز برای آبکاری قطعات پلاستیکی استفاده می شود می توان به دو روش ۱-الکترولیتی ۲-الکترولس اشاره کرد.
باید توجه داشت که بسیاری از پلاستیک ها قابلیت آبکاری دارند اما در عین حال قابلیت و میزان چسبندگی لایه آبکاری به آن دسته از پلاستیک های گفته می شود که بعد از آبکاری چسبندگی مناسبی بین پوشش و قطعه پلاستیکی بوجود آید.

برای دانلود (جلسه سوم : آبکاری پلاستیک ها) روی تصویر زیر کلیک نمائید

download


مطالب بیشتر...

برای دانلود جزوه آموزشی (برج های خنک کننده ۱) از لینک قرار داده شده در این نوشته استفاده نمایید.

برای دانلود جزوه آموزشی (تجهیزات تبخیری) از لینک قرار داده شده در این نوشته استفاده نمایید.

برای دانلود جزوه آموزشی (اصول سیستم های کنترلی ۱) از لینک قرار داده شده در این نوشته استفاده نمایید.

برای دانلود جزوه آموزشی (استفاده اقتصادی ازدیگ بخار با سوخت نفت) از لینک قرار داده شده در این نوشته استفاده نمایید.