آشنایی با مواد پلیمری – جلسه دوازدهم: پلی پروپیلن

پلی پروپیلن به عنوان ماده اولیه در صنعت پلاستیک و الیاف مورد مصرف قرار می گیرد. عدم قدرت جذب آب توسط این پلیمر، آن را برای مصرف در بخش الیاف مهم نموده است .


تاریخچه ماده
تا سال ۱۹۵۴ کوششهایی که در زمینه تولید تجارتی پلاستیکها از پلی الفین صورت گرفت موفقیت کمی به دنبال داشت وتنها گروه پلی اتیلن از نطر تجارتی مهم بودند. ناتا(F.J.NATTA) دانشمند ایتالیایی در سال ۱۹۵۵ کشف پلی پروپیلن با آرایش فضایی ویژه (Sterospecific) را به آگاهی عموم رساند.

نام این محصول پلی پروپیلن و فرمول شیمیایی آن [CH2 – CH -]n می باشد.

ناتا موفق شد با استفاده از تجربیات زیگلر، کاتالیزوری بسازد که به کمک آن بتوان پروپیلن را پلیمریزه نمود و در سال ۱۹۷۵ شرکت دولتی کاتینی، توانست پلی پروپیلن را در مقیاس تجارتی به بازارعرضه نماید.

ویژگی های این ماده و معرفی مختصر آن

پلی پروپیلن یکی از پلیمرهایی است که به عنوان ماده اولیه در صنعت پلاستیک و الیاف مورد مصرف قرار می گیرد. عدم قدرت جذب آب توسط این پلیمر مشابه نایلون، این محصول را برای مصرف در بخش الیاف مهم نموده است . پلی پروپیلن از پلیمریزاسیون منومر پروپیلن در حضور دو نوع مختلف از کاتالیست یعنی کاتالیست زیگلر ناتا و یا کاتالیست متالوسن می تواند تولید شود. این پلاستیک جوانترین پلاستیک تجاری دنیاست و به علت داشتن خصوصیات و ویژگیهای اساسی رشد سریعی را طی سالیان گذشته به همراه داشته که انتظار می رود این رشد در سالهای آتی با روند سریعی ادامه داشته باشد.

گونه های مختلف محصول

پلی پروپیلن در سه نوع

۱.  پلیمر همگن Homopolymer))

۲.  پلیمر غیرهمگن رندوم (Random Copolymer)

۳.  پلیمر غیرهمگن فشرده (Impact Copolymer)

تولید می شود که با تنظیم شاخص ذوب پلیمر و وزن مولکولی آن در راکتورها می توان گریدهای مختلف پلیمر را تولید نمود. این محصولات را Reactor Grades  می نامند. بعلاوه با اضافه کردن مواد پایدار کننده و مواد افزودنی به محصولات راکتورها، گریدهای دیگری نیز بدست می آید که هر محصول با نام تجاری تولید کننده و شماره مخصوص نامگذاری می شود. گریدهای مختلف پلی پروپیلن دارای مشخصات مختلفی می باشند

برای دانلود (جلسه دوازدهم :پلی پروپیلن) روی تصویر زیر کلیک نمائید

download


مطالب بیشتر...

برای دانلود جزوه آموزشی (بررسی مبدل های حرارتی) از لینک قرار داده شده در این نوشته استفاده نمایید.

برای دانلود جزوه آموزشی (بهره برداری و کنترل کوره ها) از لینک قرار داده شده در این نوشته استفاده نمایید.

برای دانلود جزوه آموزشی (اصول تعمیر و نگهداری: درس هفدهم) از لینک قرار داده شده در این نوشته استفاده نمایید.

برای دانلود جزوه آموزشی (اصول تعمیر و نگهداری: درس هفتم) از لینک قرار داده شده در این نوشته استفاده نمایید.