روش شناسایی سیم و کابل مرغوب
روش شناسایی سیم و کابل مرغوب
متأسفانه برخی از تولیدکنندگان با کاستن از وزن مس لازم در سیم و کابل و افزودن به قطر عایق یا غلاف سبب می شوند وزن محصول مناسب به نظر برسد اما این محصول قابلیت استفاده برای مورد طراحی شده را نخواهد داشت و در صورت استفاده سبب بروز آتش سوزی و یا مشکلات دیگر می شود.
کابل ها از اجزای اصلی خطوط انتقال در شبکه های توزیع و انتقال برق هستند. در ادامه می توانید روش شناسایی سیم و کابل مرغوب را مشاهده کنید.
کیفیت کابل های به کار رفته در میزان عمر مفید و همچنین میزان تلفان بسیار موثر است.
قطر زیاد عایق یا غلاف سیم وکابل دلیلی مبنی بر مرغوب بودن آن محصول نیست . متأسفانه برخی از تولیدکنندگان با کاستن از وزن مس لازم در سیم و کابل و افزودن به قطر عایق یا غلاف سبب می شوند وزن محصول مناسب به نظر برسد اما این محصول قابلیت استفاده برای مورد طراحی شده را نخواهد داشت و در صورت استفاده سبب بروز آتش سوزی و یا مشکلات دیگر می شود.
روش شناسایی سیم و کابل مرغوب
۱ – سطح بیرونی سیم و کابل باید صاف و فاقد هرگونه فرورفتگی و برجستگی باشد (موج دار بودن سطح سیم وکابل های غیرقابل انعطاف ایراد محسوب نمی شود).
۲ – قطر زیاد عایق یا غلاف سیم وکابل دلیلی مبنی بر مرغوب بودن آن محصول نیست متأسفانه برخی از تولیدکنندگان با کاستن از وزن مس لازم در سیم و کابل (با کاستن تعداد رشته های مس و یا قطر رشته های مس) و افزودن به قطر عایق یا غلاف سبب می شوند وزن محصول مناسب به نظر برسد اما این محصول قابلیت استفاده برای مورد طراحی شده را نخواهد داشت و در صورت استفاده سبب بروز آتش سوزی و یا مشکلات دیگر می شود.
۳ – هنگامی که سیم را از مقطع برش می زنیم (توسط سیم چین یا تیزبر) باید هادی (مس) در مرکز عایق قرار گرفته باشد که اصطلاحاً به آن سنتر بودن هادی گفته می شود.
۴ – هنگامی که کابل را از مقطع برش می زنیم باید غلاف به گونه ای سیم ها را در برگرفته باشد که ضخامت غلاف در اطراف سیم ها مساوی باشدکه اصطلاحاً به آن سنتر بودن سیم ها گفته می شود.
۵ – عایق سیم هنگام جداسازی از هادی (مس) باید به آسانی و به صورت کشسان از روی مس جدا گردد.
۶ – در مورد کابل ها باید دقت نمود که جداسازی سیم ها از هم و از غلاف کاملاً آسان انجام پذیرد.
۷ – در رابطه با سیم و کابل های مسی (که مورد بحث این نوشته می باشد) هادی مس باید شرایط زیر را داشته باشد:
الف – از مس خالص نرم شده (آنیل شده) تهیه شده باشد.
ب – سطحی کاملاً شفاف و براق داشته باشد.
ج – اکسید نشده باشد (رشته های مس سیاه نباشند).
د – قابل انعطاف باشد (با خم و راست شدن سیم، رشته های هادی نشکند).
ه – به اندازه کافی و طبق جداول استاندارد برای هر مقطع سیم، مس مصرف شده باشد (کم بودن میزان مس سبب می شود مقاومت هادی به نسبت استاندارد آن مقطع زیاد باشد و استفاده مازاد آن سبب هدر رفتن فلز گران بهای مس می شود و در نتیجه قیمت تمام شده سیم یا کابل افزایش می یابد).